Αρχική σελίδα Υποδομή Ιστορικό σχολείου

Ιστορικό σχολείου

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟΥ:

 

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ/ΣΤΕΓΑΣΗ:

 

Το Γενικό Λύκειο Πάτμου ιδρύθηκε το Σεπτέμβριο του 1982.Το πρώτο έτος λειτούργησε μόνο η Α? τάξη . Από την επόμενη χρονιά, άρχισαν να λειτουργούν και οι τρεις τάξεις. Την πρώτη χρονιά λειτουργίας η αίθουσα της «Εστίας» στο λιμάνι της Σκάλας παραχωρήθηκε από την Ι. Μ. Αγίου Ιωάννη Θεολόγου για τη στέγαση των εικοσιτεσσάρων (24) μαθητών της Α? Λυκείου. Στη συνέχεια, οι τάξεις του σχολείου φιλοξενούνταν σε διάφορα κτίρια της Σκάλας. Τη σχολική χρονιά 1984-1985,οι τρεις τάξεις του Λυκείου μεταφέρθηκαν σε νέες αίθουσες που κτίστηκαν από τη Νομαρχία Δωδεκανήσου, επί Δημάρχου Μελιανού Νικόλαου, στη Σκάλα, όπου και στεγάστηκε μέχρι τον Ιούνιο του 1988. Το Σεπτέμβριο του 1988, μαζί με το Γυμνάσιο Πάτμου, το Λύκειο μεταφέρθηκε στο νεόκτιστο διδακτήριο , σε οικόπεδο 8,5 στρεμμάτων, που δωρήθηκε από τον ευεργέτη της Πάτμου, αείμνηστο κ. Χρήστο Γέννη. Για αυτόν το λόγο, άλλωστε το σχολείο ονομάστηκε «Γέννειο».

Ο εορτασμός των 900 χρόνων από την ίδρυση της Ι. Μ. Πάτμου το Σεπτέμβριο του 1988 στάθηκε αφορμή ώστε να επισκεφθεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης Δημήτριος το σχολείο, όπου έδωσε την ευλογία του σε μαθητές κ εκπαιδευτικούς.

            Στις 9 Μαρτίου του 1989 έγιναν τα επίσημα εγκαίνια του νέου σχολικού κτιρίου όπου και παρευρέθησαν οι αρχές του τόπου κ ο Υπουργός Αιγαίου, κ. Σφυρίου. Δήμαρχος Πάτμου τότε ήταν ο αείμνηστος Χρήστος Κυρώζης, ιατρός.

 

ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ:

 

            Από την ίδρυση του σχολείου, το 1982, μέχρι το 1998 (έτος συνταξιοδότησής του) διευθυντής του Γενικού Λυκείου διετέλεσε ο κ. Βασίλης Οικονόμου του Ιωάννη, μαθηματικός.

Ο κ. Οικονόμου Βασίλειος, γεννήθηκε στη Χώρα Πάτμου από γονείς Συμιακούς. Φοίτησε στην Πατμιάδα Εκκλησιαστική Σχολή και αποφοίτησε από το Βενετόκλειο Λύκειο Ρόδου. Σπούδασε μαθηματικός στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Διορίστηκε το 1965 στο Γυμνάσιο Πάτμου, όταν αυτό έγινε δημόσιο. Το 1982 έγινε διευθυντής του Λυκείου μέχρι το έτος συνταξιοδότησής του, το 1998.

Διετέλεσε Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Πάτμου για δύο διετίες (1981-1985). Συμμετείχε σε διάφορες επιτροπές με κοινωνικό και πολιτιστικό έργο. Βραβεύτηκε για το εκπαιδευτικό του έργο από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία Ρόδου κ από το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

 

            Από το 1998 μέχρι το 2009 (έτος συνταξιοδότησής της) διευθύντρια του Γενικού Λυκείου διετέλεσε η κ. Αναστασία Δαλαρή του Χριστοδούλου, Χημικός.

Η κ. Δαλαρή γεννήθηκε στη Χώρα Πάτμου από γονείς Πάτμιους. Τελείωσε το Γυμνάσιο Πάτμου και αποφοίτησε από το Λυκείου Καστοριάς. Σπούδασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στο Χημικό τμήμα (Φ.Μ.Σ).Το 1979 διορίστηκε στο Γυμνάσιο Πάτμου. Από το 1982 εργάστηκε στο Λύκειο Πάτμου, ενώ για 2 χρόνια εργάστηκε και στην Πατμιάδα Εκκλησιαστική Σχολή. Για όσο διάστημα ήταν διευθύντρια  το σχολείο πήρε μέρος στους Μαθητικούς Καλλιτεχνικούς Αγώνες, όπου και αρκετές από τις συμμετοχές βραβεύτηκαν και σε περιβαλλοντικά προγράμματα.

 

Από το 2009 έως σήμερα διευθύντρια του Γενικού Λυκείου διατελεί η κ. Γαμπιεράκη Χρυσή του Μάρκου, Φιλόλογος. Η κ. Γαμπιεράκη γεννήθηκε στον Κάμπο Πάτμου, από γονείς Πάτμιους. Αποφοίτησε από το Λύκειο Πάτμου. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης, στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας και είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος με αναγνώριση από Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π του Πανεπιστημίου Λευκωσίας στις Επιστήμες Αγωγής - Εκπαιδευτική Ηγεσία και Διοίκηση. Από το 1998 έως το 2003 υπηρέτησε στο πρόγραμμα της Π.Δ.Σ. στο Γενικό Λύκειο Πάτμου. Στη συνέχεια εργάστηκε στην Πατμιάδα Εκκλησιαστική Σχολή, ενώ από το 2004 έως το 2009 διορίστηκε στην Κάλυμνο κ υπηρέτησε στο 2ο Γενικό Λύκειο, στο ΕΠΑΛ και στο 3ο Γυμνάσιο Καλύμνου.

189604 10150154260659254 312508779253 7992773 6793904 n

Φωτογραφία από τον αγιασμό της Ίδρυσης του σχολείου.





 

ΔΩΡΗΤΕΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ :

 

Σχολικό έτος 2009-2010:

 

  • Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Δωδεκανήσου, με Νομάρχη τον κ. Μαχαιρίδη Ιωάννη.
  • Επαρχείο Καλύμνου, με Έπαρχο την κ. Συφουνιού Χρυσούλα
  • Ι.Μ. Ιωάννου Θεολόγου Πάτμου,

 

Αρχιμανδρίτης κ.Αντίπας Νικηταράς, Καθηγούμενος κ Πατριαρχικός  Έξαρχος Πάτμου

 

Σχολικό έτος 2011-2012:

 

  • Ομάδα Αιγαίου: Εργαστήριο Πληροφορικής ? Διαδραστικό πίνακα.

 

  • Φιλανθρωπικό Ίδρυμα «Περσεύς», με Πρόεδρο τον κ. Αθηναίο Ανδρέα.


  • Ε.Τ.Ε Πάτμου

 

Σχολικό έτος 2012-2013:

 

  • Ι.Μ.Ιωάννου Θεολόγου Πάτμου, 

 

Αρχιμανδρίτης κ.Αντίπας Νικηταράς,Καθηγούμενος κ Πατριαρχικός 'Εξαρχος Πάτμου

 

  • Πολιτιστικός Σύλλογος "Σπίθα".
  • Γυμνάσιο «Σορωνίς» Ρόδου,με διευθύντρια την κ.Μίσσιου.

 

 

 

 Σχολικό έτος 2013-2014


- Ομάδα Αιγαίου: Ενίσχυση βιβλιοθήκης.


Σχολικό έτος 2014-2015


- Δωρεά φωτοτυπικού - Ξενοδοχείο ?Patmos Aktis Suites & Spa? κ. Νίκος Πουλιού.

 

- 2 βραβεία των 1000? το καθένα στους 2 αποφοίτους με τη μεγαλύτερη βαθμολογία για το σχ. έτος 2014-2015 από την κ. Σμαράγδα Μουλιάτη και τον κ. Σταμπούλη Κωνσταντίνο Εκδότες της εφημερίδας «Πατμιακά Χρονικά» www.patmostimes.gr και ιδιοκτήτες του Patmos Radio 91.

 

- Δωρεά πετρελαίου για όλη τη σχολική μονάδα από το φίλο της Πάτμου κ. Albert Jean Antonelli.


-Δωρεά αντιγράφου γυναικείας πατινιώτικης φορεσιάς από το Σύλλογο Πατμιών Ρόδου «ο Όσιος Χριστόδουλος» με πρόεδρο το δημοσιογράφο κ. Αριστείδη Μιαούλη.

Κατασκευή προθήκης για τοποθέτηση της φορεσιάς στο γραφείο της Διεύθυνσης από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου.


- Δωρεά 4 διαδραστικών πινάκων, 2 laptop και ενίσχυση βιβλιοθήκης από την Ομάδα Αιγαίου.

 



 Σχολικό έτος 2015-2016


- Δωρεά, 1 εκτυπωτή inkjet hp pro 6830, 1 projector Epson EB-S31, 1 οθόνη προβολής τρίποδα 2x2 Connect καθώς και μελάνια  από την ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ "ΣΥΜΠΛΕΥΣΗ".


-Δωρεά, 5τεμ. Projector MX528 WHITE, 5τεμ. Βάση οροφής για Projectors, 4τεμ. DELL NB INSPIRON 3552 από την ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΜΑΔΑ ΑΙΓΑΙΟΥ.


-Δωρεά, βιβλίων από την ALPHA BANK.


 

  Σχολικό έτος 2016-2017:

 


-Δωρεά, βιβλίων από τον  κ. Αριστείδη Ε. Μιαούλη δημοσιογράφο της ΕΡΤ Δωδεκανήσου.

-Δωρεά, βιβλίων απο το ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΡΟΣ ΔΙΑΔΟΣΙΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ, Αθήνα.

-Δωρεά αντιγράφου ανδρικής πατινιώτικης φορεσιάς από το Σύλλογο Πατμιών Ρόδου «ο Όσιος Χριστόδουλος» με πρόεδρο το δημοσιογράφο κ. Αριστείδη Μιαούλη.



                                                                                       Σχολικό έτος 2017-2018



- Δωρεά, εκτυπωτή από τον κ. Κωνσταντίνο Ανδρεόπουλο.


-Δωρεά, δύο κλιματιστικών (VIVΛΧ & FU ) για τις αίθουσες διδασκαλίας του Λυκείου από φίλη του σχολείου που επιθυμεί να μείνει ανώνυμη.


                                                                                          Σχολικό έτος 2018-2019


-Δωρεά αντιγράφων γυναικείας και ανδρικής πατινιώτικης φορεσιάς από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Γενικού Λυκείου Πάτμου με πρόεδρο την κ. Κοκκόλη - Κεφαλά Χριστίνα.





 

- Ο Δήμος Πάτμου και ο εκάστοτε Δήμαρχος είναι βασικός αρωγός του σχολείου μας και επιδιώκει την επίλυση προβλημάτων με κάθε δυνατό τρόπο όταν του ζητηθεί.

 

- Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γενικού Λυκείου Πάτμου στηρίζει όλα τα χρόνια ενεργά το σχολείο με προθυμία και ζεστασιά, σε όποια ανάγκη παρουσιαστεί.

 

 -Απλοί ιδιώτες, επιχειρηματίες ,γονείς μεμονωμένα ,πολιτιστικοί φορείς προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο σχολείο οποτεδήποτε τους έχει ζητηθεί.


 



Όλους τους ευχαριστούμε θερμά για την ενίσχυση τους στο εκπαιδευτικό μας έργο. Είναι ελπιδοφόρο και αισιόδοξο το μήνυμα που δίνουν τέτοιες ενέργειες,τις έχουμε ανάγκη προκειμένου τα παιδιά μας να έχουν όσο το δυνατόν καλύτερες συνθήκες εκπαίδευσης.

 

 

 

 

 

Η Διευθύντρια

 

 

 

 

Γαμπιεράκη Μ. Χρυσή